Koledar dogodkov
november 2023
pon tor sre čet pet sob ned
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930EC
Prihodnji dogodki
  • Ni dogodkov.

Pravilnik upravljanje z vinoteko

DRUŠTVO VINOGRADNIKOV SUHA KRAJINA

Grajski trg 26,

8360 Žužemberk

PRAVILNIK UPRAVLJANJA Z VINOTEKO V GRADU ŽUŽEMBERK

1.a

Pravilnik sprejema, spreminja in dopolnjuje upravni odbor društva. Pobudo lahko da predsednik društva, člani upravnega odbora ali po sklepu občnega zbora društva.

2.a

Ključe od vinoteke in od vrat vhoda v grad dobijo osebe, ki jih imenuje upravni odbor društva. Ključi so last društva in jih ima prejemnik do preklica. Po preklicu posesti ključev za posamezno osebo mora posestnik ključe vrniti predsedniku društva.

2.b

Posestnik ključev ne sme posojati ključev neki tretji osebi, razen, če se gre za enkratni obisk skupine vinoteke, ki ga ustno ali pisno odobri predsednik društva, s tem, da je ta oseba, ki prejme ključe, član društva.

2.c

Če posestnik ključe izgubi, mora na svoje stroške izdelati nove, s tem, da obvesti predsednika društva.

Predsedniku mora pojasniti okoliščine, ta pa preuči glede možnosti zlorabe najditelja in po presoji odloči o zamenjavi  ključavnice.

2.d

Vsak posestnik ima lahko samo en komplet ključev. Izdelava duplikatov se šteje kot kršitev tega pravilnika.

3.a

Vsak obisk vinoteke, je potrebno evidentirati v vpisni knjigi, ki se nahaja v vinoteki.

4. a

Vinoteka je namenjena za promocija vin in dejavnosti društva, ki so skladna s programom društva. (degustacijski trening, shranjevanje vin in embalaže od ocenjevanj društvenih vin).

 

5. b

Vina (buteljke) se lahko odprejo in porabijo pri nadzoru, promociji ali interni degustaciji društvenih ocenjevalcev, ki pa morajo biti evidentirana v evidenčni knjigi, ki se nahaja v vinoteki. Poraba le teh, mora biti smotrna v smislu za dobrobit društva.

6.a

V vinoteki mora biti na vidnem mestu obešen cenik. Cenik prodajni in nabavni, potrdi upravni odbor društva.

7.a

Vsaka buteljka, ki se odpre z namenom, da se trži, se plača v celoti, ne glede, da se cele ne iztoči.

8. b

Prejemnik, ki prejme tržni izkopiček, ga je dolžan predati blagajniku v najkrajšem možnem času. Prejemki se evidentirajo z blagajniškimi potrdili.

9.a

Oseba, ki vstopi v grajsko dvorišče, sprejme vso odgovornost za sebe in člane, ki jih sprejme ali pripelje v vinoteko, tako iz varnostnega vidika, kakor tudi oškodovanje ali odtujevanja premoženja.

10.b

Oseba in vodeni obiskovalci vinoteke se morajo dostojno obnašati do vse imovine. Temu spada tudi vpliv na okolje. Ne sme se onesnaževati okolja. Ne sme se opravljati malih ne velikih fizioloških potreb na mestu, kjer to ni predvideno.

11.a

Občni zbor izvoli viničarja, ta pa je dolžan organizirati inevnturo zalog vina in inventarja vsakih 4 mesece skupaj z enim od članov upravnega odbora in poroča upravnemu odboru o stanju. Naloge viničarja so definirane v statutu.

12. a

Predstavnik občine Žužemberk, ki ima v posesti ključ vinoteke, je ob vstopu v vinoteko s skupino, ki jo vodi, dolžan spoštovati vse člene tega pravilnika, ki ga zadevajo.

13. a

Izkopiček, od prometa s strani občine, se sproti evidentira v evidenčni knjigi, poračun pa se naredi dvakrat letno.

14. a

Nespoštovanje tega pravilnika se šteje za kršitev, katero obravnava upravni odbor društva, ki mora ustrezno ukrepati.

 

 

Incialna izdaja tega pravilnika je potrjena na upravnem odboru društva vinogradnikov Suha Krajina, dne , 14. 01.2011 (21. Redna seja)

Predsednik društva: Anton Koncilja

 

KLIKNI TU ZA PRENOS PRAVILNIKA V PDF OBLIKI